Laos en de Gibbon Experience
Sabaydee! Veel tijd om bij te komen van de Gibbon Experience is er niet helaas. Het was echt een ervaring om nooit te vergeten.
Op de 11e stak ik de Mekong rivier over naar Laos waar ik eerst een visa moest regelen (30 euro). Daarna zijn we maar meteen naar de Gibbon Experience office gegaan om onszelf in te checken voor de dag erna. We kwamen wat backpackers tegen die ons allerlei adviezen gaven, altijd handig, en na betaald te hebben, hebben we de avond doorgebracht op het dakterras van ons guesthouse met een uitzicht over het dorp, de Mekong, Thailand en de zonsondergang.
De volgende dag vroeg op, want de bus vertrok al om half 9. In de jeep zaten in totaal 7 mensen: een getrouwd Canadees koppel, een Engelsman die al 5 jaar in Australie werkt, een Australisch meisje, een Noord-Ierse jongen en Marjan en ik. De heenreis begon vrij aangenaam, er was namelijk een nieuwe weg aangelegd (geasfalteerd zelfs), maar op de helft gingen we verder off road. Beetje jammer. In totaal 3 uur rijden. Eenmaal uit de jeep moesten we 2 uur wandelen voordat we bij onze eerste experience kwamen, de kabelbaan. Iedereen kreeg een tuigje of harnas en na een korte uitleg over veiligheid en zo, vlogen we al met een snelheid van ca. 50 km/h over de jungle van Laos met een uitzicht waar je u tegen zegt. Na een stuk of 3 van deze kabelbanen kwamen we aan in ons 1e treehouse. Alles werd voor ons geregeld: drinkwater werd vanaf onder opgepompt, 3 maaltijden per dag werden gebracht door de locale bevolking via de kabelbanen, er was thee en koffie, fruit, een tafeltje, matrassen. We hadden het best goed eigenlijk. Wel best raar om 50 meter boven de grond te zitten met allemaal vreemden uit de hele wereld midden in de jungle van Laos.
De eerste avond hebben we onze tijd gedood met een goeie pot pictionary. De jongens tegen de meisjes. Natuurlijk wonnen de jongens na een goeie comeback.
De volgende dag stonden we om half 6 al op om op zoek te gaan naar de zwarte gibbons (apen). Een wekker was niet nodig omdat je vanzelf al wakker wordt door alle jungle geluiden om je heen, maar vooral het zingen van de gibbons. Na een hike van 1,5 uur hebben we helaas geen gibbons gezien, wel een ijsvogel op de kabelbaan.
Na ons ontbijt verlieten we onze tree house om op zoek te gaan naar de waterval en een zwembadje onderaan. Liggend in het verkoelende zoete water tussen alle tropische bomen en rotsformaties bedenk je weer snel dat je bevoorrecht bent.
Na de lunch trokken we in in ons nieuwe tree house en die avond stond in het teken van het limbo dansen en poker. Met touw en een bamboe stok hebben we onze eigen limboshow gemaakt en de chips bij het poker waren zonnebloempitten, nootjes en vruchten waarvan ik de naam niet weet. Ik heb onze Engelsman trouwens ook nog toepen geleerd die avond.
De volgende dag moesten we al gauw weer terug en kwamen we in de middag weer aan in het grensplaatsje dichtbij Thailand. Dalijk gaan we met zn allen eten en hebben we nog een afterparty vanwege de verjaardag van het Australische meisje. Morgen pak ik samen met de Noord- Ierse jongen de slow boat naar Luang Prabang. Deze duurt 2 dagen, dus de 16e kom ik daar aan. Arjan zal de 18e hier aankomen en vanuit hier gaan we rustig aan richting het zuiden van Laos.
Tot snel!

Schitterend verhaal bij een pracht ervaring. ik zou bijna nog zin krijgen ook in zo'n avontuur te stappen. Ga dadelijk eens op Googlemaps kijken, waar wat zo ongeveer ligt. Gaat Marjan verder ook nog mee, of blijft zij in Thailand en omgeving?
Voor de rest: Ben je nog steeds niks kwijt geraakt? Kan toch bijna niet?
Veel plezier verder en tot spreeks.
pp
Pictionary? Ricken/Rikken moet je ze leren, dan weet ik wel wie wint :P T klinkt iig allemaal erg exciting, daaro in de jungle.
veel plezier,
groeten
op hajraa gaan we weer bommen
Mijn god, wat kun jij verhalen schrijven.
Het is geweldig wat jij allemaal tegen komt,mee maakt.
Weer zo'n mooie belevenis. Die heb je nu al een
aantal en die nemen ze niet meer van je af.
Nog een week en dan ga je weer huiswaarts.
Dat wordt weer wennen!!!
Geniet nu nog van deze prachtige reis.
Is Arjan ook nog bij jou. En zijn ouders zoja, doe ze dan de groeten van ons.
Stijn, nog veel plezier.
Groeten van Oom Sjang en Tante Riny.